28 en 29 mei - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van Monique Hoefmans - WaarBenJij.nu 28 en 29 mei - Reisverslag uit Ulaanbaatar, Mongolië van Monique Hoefmans - WaarBenJij.nu

28 en 29 mei

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique

30 Mei 2025 | Mongolië, Ulaanbaatar

28 mei.

7 uur was het ontbijt klaar en rond 8 uur vertrokken we. We zijn onderweg gestopt bij een grotere supermarkt, ze verkochten er echt alles, motors bijvoorbeeld. We zijn gestopt rond half 12 om te lunchen. Was erg droog vlees met noedels. Was prima te eten. Na een lang stuk te hebben gereden, hebben we een Yolyn Am Nature Museum bezocht met dinosauriërs eieren en skeletten. Na een hele dag rijden zijn we eindelijk aangekomen bij het kamp. We kregen een yurt met 3 bedden en 2 bagage rekken erin. Hier blijven we ook maar 1 nacht. We hebben een stuk de heuvels opgeklommen. Toen we op de eerste heuvel kwamen waren er een groep wilde paarden te zien.

In de avond kregen we lekker eten en hebben we weer een avond potje kaarten gedaan.

29 mei

Vandaag 7 uur ontbijt. Het was erg koud in de ochtend. Dit keer hadden we verschillende soorten fruit bij het ontbijt. Appel stukjes en druiven yoghurt en nog allerlei andere zoetigheden.

8 uur vertrekken we. In dit kam hebben we heel de tijd elektriciteit. In andere kampen hebben we tot 23.00 uur. Ook erg hete douche, was ook wel fijn. We gingen hiken naar een plek waar het hele jaar ijs ligt. Je kon er ook ter paard gaan, maar zo ver wandelen was het ook weer niet. We moesten steeds over de rivier die langs het wandelpad liep overheen springen vanwege dat het pad op hield.

Er liepen paarden rond. We hebben een soort berg hamsters gezien en wat bokken die hoog in de bergen zaten. De tocht was in totaal 1,5 uur en dan was je weer terug bij het beginpunt, niet erg heel lang, maar wel erg koud, ik had 5 lagen aan. Aan het begin van het park hebben ze een museum, waar we in geweest zijn. Stonden opgezette dieren in. Waren niet heel mooi. Daarna naar een heel klein dorpje geweest waar we dumplings hebben gegeten, erg smaakvol. En daarna door naar Gobi woestijn. We waren rond kwart over 5 bij het kamp.

In onze yurt stonden nu 4 bedden in. 2 gedekte bedden en een tafel in het midden en 3 lage stoeltjes onder de tafel.

Het eten was simpel, rijst met groentjes en wat kleine stukjes vlees. We hebben bijna heel de dag off-road gereden en was na het eten erg moe. Morgen kunnen we 1 uurtje langer uitslapen [e-1f973].

• 30 Mei 2025 - 11:59

Mark:

Heerlijk off grid bijna, geen fotos zelfs :)

• 30 Mei 2025 - 12:25

Piet Hoefmans :

Mooi vakantie, geniet er maar van. Het is daar wel loud s'nachts zeker.

• 30 Mei 2025 - 12:25

Pa En Ma :

mooie trip en je ziet ook wat van het platteland, en de yurt staan er ook mooi op op kon de foto's eerst niet zien nu wel mooie omgeving waar je bent geweest fijne vakantie toegewenst groetjes van ons

• 31 Mei 2025 - 08:59

Maaike :

Had je toch voldoende laagjes bij? Heb je een foto van de berghamster?